ادامه اعتصاب بازاریان و جو امنیتی در شهرهای کردستان ایران
برخی رسانههای محلی استان کردستان ایران، از ادامه اعتصاب بازاریان در این استان و گسترش دامنه این اعتصابها به شهرهای مریوان و سقز و همچنین جو امنیتی در این شهرها خبر دادند.
در سومین روز متوالی از این اعتصاب، روز سهشنبه بیستوهشتم فروردینماه، بازاریان شهرستان مریوان و سقز نیز به جمع بازاریان اعتصابی بانه و جوانرود پیوستند.
مغازهداران در شهرهای بانه، جوانرود، مریوان و سقز بە نشانە اعتراض نسبتبه افزایش تعرفههای گمرکی و نیز بستهماندن گذرگاههای مرزی، دست بە اعتصاب زدەاند و مغازەهایشان را بستهاند.
همچنین بر اساس این گزارش، بازاریان و کسبه در این اعتصاب، در اقدامی نمادین برای نشان دادن وضعیت بد معیشتی مردم، سفرههای خالی به طول دهها متر در خیابانها پهن کردند.
یکی از منابع خبری از استان کردستان، روز دوشنبه ۲۷ فروردینماه، به ایراناینترنشنال گفت که این اعتصاب، در روز دوم به صنایع و کارخانههای این استان نیز کشیده شده است.
در حالی که گزارشها حاکی از گستردهتر شدن اعتراضها در شهرهای مختلف استان کردستان است، نهادهای مسؤول به جای پاسخگویی، این اعتراضها را به عوامل خارجی نسبت دادهاند.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، نژاد شهیدی، معاون سیاسی فرماندار بانه، روز یکشنبه ۲۶ فروردین ماه، در واکنش به این اعتراضها گفت: «عوامل خارجی در تشویق بازاریان و اصناف به اعتصاب و اعتراض در این شهرستان و بستهشدن واحدهای تجاری و صنفی نقش دارند».
معاون سیاسی فرماندار بانه افزود که «معابر موقت مرزی به درخواست دولت مرکزی عراق بسته شده و جمهوری اسلامی ایران در بستهشدن آنها نقشی ندارد».
نژاد شهیدی همچنین گفته است: «طرح ساماندهی مبادلات مرزی بهدستور شورای عالی امنیت ملی در چهار استان مرزی، بهمنظور ساماندهی مبادلات مرزی و حفط امنیت در مرزها و به درخواست دولت مرکزی عراق اجرا شده است».
به گزارش رسانههای داخلی ایران ، دولت در اسفندماه سال ۹۶، شروع اجرای طرح «مبادلات مرزی با کارت الکترونیک مرزنشینان موسوم به کارت پیلهوری» را در سه شهرستان بانه، مریوان و سروآباد اعلام کرد.
براساس این طرح، مقرر شد که بازاریان منطقه، کالاهایی را که در ایران نمایندگی ندارد، تنها ازطریق گذرگاههای اعلامشده از طرف دولت و با تعرفهای مشخص وارد کنند.