روحانی استعفای محمد بطحایی را پذیرفت تا وزیر سابق نامزد انتخابات مجلس شود
دفتر سخنگوی دولت اعلام کرد که حسن روحانی، رییس جمهوری ایران با استعفای محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش موافقت کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، بطحایی بهمنظور ثبتنام برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی استعفا کرده است و سرپرست وزارت آموزش و پرورش روز شنبه از طرف روحانی اعلام خواهد شد.
براساس اعلام قبلی، مهلت استعفای مدیران دولتی که قصد ثبتنام برای نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی را داشتند، در پایان ساعت اداری روز پنجشنبه ۱۶ خرداد، خاتمه مییافت.
از صبح پنجشنبه، پس از انتشار خبر استعفای وزیر آموزش و پرورش، خبرهایی ضد و نقیض در مورد دلایل این استعفا و پذیرش و رد آن منتشر شده بود.
ساعاتی پس از انتشار خبر استعفای محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش از مقام خود، معاونت روابط عمومی و اطلاع رسانی این وزارتخانه طی اطلاعیهای از تکذیب آن خبر داد.
برخی خبرگزاریهای داخلی ایران روز پنجشنبه، ۱۶ خرداد نوشتند محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش استعفای خود را به حسن روحانی، رئیسجمهوری ارائه داده است.
پیش از پذیرش این استعفا، بازار گمانهزنیهای درباره این استعفا داغ شد و خبرگزاریها دلایل ضدونقیضی برای این استعفا برشمردند.
انتخاب به نقل از یک منبع آگاه در هیات دولت، دلیل بطحایی را «حضور در انتخابات مجلس» عنوان کرد.
اما خبرگزاری تسنیم از قول یک منبع آگاه نوشت که دلیل این استعفا شخصی بوده است.
خبرگزاری ایلنا دلیل اصلی استعفای بطحایی را عدم حمایت دولت از رتبهبندی معلمان و پرداخت معوقات فرهنگیان عنوان کرد.
وبسایت «باشگاه خبرنگاران جوان» هم «بیتوجهی به مسائل فرهنگیان» را دلیل استعفای بطحایی عنوان کرده است.
به گزارش ایسنا، دو روز پیش از آن، محمد بطحایی با انتقاد از «بیانصافی رسانهها» گفته بود: «متاسفانه فضای رسانهای امروز گاهی دچار برخی بیانصافیها میشود. چندی قبل اتفاقی در فضای چند مدرسه رخ داد ولی گفتههایم بهطور صحیح منعکس نشد.»
اشاره او به اظهاراتش در مورد ماجرای انتشار کلیپ مربوط به رقص دختران در کلاس درس و همینطور گفتههایش در مورد اعتراضات معلمان است که با انتقادهای زیادی روبرو شد.
محمد بطحایی میگوید: «رسانهها بهجای آنکه بنویسند بطحایی گفت کسی که فیلم مدرسه دخترانه را پخش کرده است باید توسط پلیس مشخص شود، نوشتند: بطحایی تخلف همکارانش را به پلیس فتا سپرده است.»
وزیر آموزش و پرورش آن زمان در واکنش به پخش این کلیپ در توییتی پیام داد: «فریب یا نفوذ ؟!»
فریب یا نفوذ؟!
— سيدمحمد بطحایی (@sm_bathaei) May 6, 2019
به گزارش ایسنا، بطحایی ۱۷ اردیبهشت سال جاری این کلیپ را به «دشمن و بدخواهان» نسبت داد و گفت آنها «برای پیروزی در این جنگ از تمام ترفندها استفاده میکنند و اکنون سنگر تعلیم و تربیت را هدف قرار داده است».
وزیر آموزش و پرورش همچنین اخبار رسانهها در زمینه مخالفت او با هرگونه اعتراض و مطالبهگری معلمان را غیر واقعی خوانده و گفته است «معتقد بودم با توجه به شرایط سیاسی کشور در آن ایام، نباید چنین حرکتی انجام میشد.معلم باید حرفش را بگوید و ما نیز شرایط احقاق حقش را فراهم کنیم.»
این درحالی است که او در آن زمان با اعلام مخالفت خود درباره شیوه اعتراض معلمان گفته بود: «این روش اعتراض که معلم در دفتر مدرسه بنشیند و در کلاس حضور نداشته باشد برای دانشآموزان بدآموزی دارد.» به گفته او، معلمان با این کار در حقیقت «ضد عدالت» رفتار کردهاند.
فرهنگیان و معلمان مدارس سال گذشته طی چند ماه در ایران بارها دست به تحصن زدند. «بهبود وضعیت و کیفیت آموزش و پرورش»، «بهبود وضعیت معیشتی معلمان و فرهنگیان»، «حق برخورداری از آموزش زبان مادری» از جمله مطالبات آنهاست. آنها همچنین نسبت به «بیعملی مسئولین در قبال مطالبات معلمان و فرهنگیان خصوصیسازی آموزش و پرورش»، «آزاد نشدن معلمان دربند» و «فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان»اعتراض داشتند.