واکنشهای جهانی به هشتگ اعتراضی #اعدام_نکنید؛ حکم اعدام معترضان آبان پیام اسفناکی برای دنیاست
با ادامه به طوفان توییتری اعتراض به احکام اعدام در ایران به ویژه حکمهای اعدام صادر شده در مورد معترضان آبان، دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، یپ کوفود، وزیر امور خارجه دانمارک و آن لینده، وزیر خارجه سوئد، ضمن حمایت از هشتگ اعتراضی «اعدام نکنید»، خواهان توقف احکام اعدام معترضان آبان شدند.
از عصر سهشنبه، توییتر شاهد یکی از بزرگترین طوفانهای توییتر فارسی با هشتگ «اعدام نکنید» بوده است، طوفانی که تا بامداد پنجشنبه همچنان ادامه دارد و با نزدیک به هفت میلیون هشتگ «اعدام نکنید»، اکنون به گفته برخی کاربران، بزرگترین تظاهرات مجازی علیه جمهوری اسلامی توصیف کردند.
دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، در توییتی به زبان فارسی و با هشتگ «اعدام نکنید»، حکم اعدام سه نفر از معترضان آبان را محکوم کرد و آن را پیام اسفناکی به دنیا توصیف کرد و تاکید کرد که اعدام سه معترض نباید انجام شود.
ترامپ در صفحه توییتر خود نوشت: «سه نفر در ایران برای شرکت کردن در تظاهرات محکوم به مرگ شدهاند. اعدام آنها در هر لحظه قابل انتظار است. اعدام این سه نفر پیامی اسفناک به دنیا میفرستد و نباید انجام شود. اعدام نکنید.»
سه نفر در ایران برای شرکت کردن در تظاهرات محکوم به مرگ شده اند. اعدام آنها در هر لحظه قابل انتظار است. اعدام این سه نفر پیامی اسفناک به دنیا می فرستد و نباید انجام شود. #اعدام_نکنید
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 15, 2020
از سوی دیگر یپ کوفود، وزیر امور خارجه دانمارک، نیز در توییتی اعلام کرد که عمیقا از تایید حکم اعدام سه معترض آبان نگران است. او در ادامه صدور احکام اعدام در ایران و نقض پیوسته حقوق بشر در این کشور را محکوم کرد و خواستار بررسی این پروندهها شد.
Deeply concerned by confirmation of death sentences against 3 young men for participating in last year’s protests in #Iran.
Iran’s continued violation of human rights and use of capital punishment remain of deep concern.
Call on authorities to review the cases.#eudk #dkpol— Jeppe Kofod (@JeppeKofod) July 15, 2020
آن لینده، وزیر خارجه سوئد، نیز از اقدام قوه قضاییه جمهوری اسلامی در صدور حکم اعدام برای سه نفر از معترضان آبان ماه، ابراز نگرانی کرد و گفت: «دولت سوئد به شدت با استفاده از مجازات اعدام تحت هر شرایطی مخالف است.»
Sweden strongly opposes the use of the death penalty globally, at all times and in all circumstances. In addition, deeply concerned about recently reconfirmed death sentences of three protesters in Iran.
— Ann Linde (@AnnLinde) July 15, 2020
سازمان عفو بینالملل نیز در صفحه توییتر خود همراه با هشتگ «اعدام نکنید»، نوشت: «علی خامنهای، باید حکم اعدام سه معترض- امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی- را سریعا لغو کند. دادگاه آنها منصفانه نبود، آنها گفتهاند که با کتک خوردن، شوک الکتریکی و سروته آویزان شدن شکنجه شدهاند.»
Iran’s @khamenei_ir must quash the death sentences of protesters—Amirhossein Moradi, Saeed Tamjidi & Mohammad Rajabi—immediately! Their trial was unfair & they said they were subjected to torture through beatings, electric shocks and being hung upside down. #اعدام_نکنید
— Amnesty International (@amnesty) July 14, 2020
دریا صفایی، نماینده ایرانیتبار پارلمان بلژیک نیز با اشاره به اینکه حکومت ایران پس از کشتن هزار و ۵۰۰ نفر از معترضان مسالمتجو در جریان اعتراضات آبان ماه، ۱۱ نفر از معترضان را به اعدام محکوم کرده است، گفت که سه نفر از معترضان هر لحظه ممکن است اعدام شود. او گفت که در نامهای به وزیر خارجه بلژیک خواستار واکنش جدی نسبت به این احکام اعدام شده است.
After killing 1500 peaceful demonstrators last November, the Iranian government has sentenced 11 demonstrators to death. 3 of them can be executed any time now.
In a letter to the Foreign Minister, I called for a serious reaction.#StopExecutionsInIran#اعدام_نکنید pic.twitter.com/WrOpelYqKA— Darya Safai MP (@SafaiDarya) July 14, 2020
علی احساسی، نماینده ایرانیتبار پارلمان کانادا، نیز ضمن همراهی با هشتگ «اعدام نکنید» در صفحه توییت خود از اینکه بالاترین مرجع قضایی جمهوری اسلامی حکم اعدام سه نفر را به دلیل شرکت در اعتراضات آبان ماه تایید کرده، ابراز تاسف کرد.
Appalled that Iran’s highest judicial authority upheld death sentences for Amir Hossein Moradi, Saeed Tamjidi and Mohammad Rajabi for having participated in Iranian anti-government protests last November. pic.twitter.com/7Hi1IMtnPg
— Ali Ehsassi (@AliEhsassi) June 24, 2020
اردلان شکرابی، وزیر بیمه ایرانیتبار سوئدی نیز در صفحه توییتر خود از هشتگ اعتراض «اعدام نکنید» حمایت کرد.
مارگوت والستروم، وزیر خارجه پیشین سوئد نیز ضمن بازنشر گزارشی از نیویورکتایمز، درباره کشتار معترضان در آبان و احکام اعدام برای شماری از معترضان، خواهان توقف اعدام در ایران شد.
Stop the executions!https://t.co/30hZvbmd3p
— Margot Wallström (@margotwallstrom) July 15, 2020
نتبلاکز که شامگاه سهشنبه از کاهش سرعت اینترنت در ایران خبر داده بود، روز چهارشنبه اعلام کرد که اختلال در اینترنت و کاهش سرعت از سوی چند سرویس دهنده اینترنت در ایران دستکم سه ساعت طول کشیده و همزمان با ترند شده هشتگ «اعدام نکنید» بوده است.
Update: Yesterday's internet disruption in #Iran had partial impact, reducing service quality for ~3 hours on multiple providers while the hashtag #اعدام_نکنید (don't execute) trended on social media #️⃣ pic.twitter.com/zS8kYIN80H
— NetBlocks.org (@netblocks) July 15, 2020
کاربران روز سهشنبه ۲۴ تیر پس از آن اعتراض خود به اجرا و صدور احکام اعدام را با هشتگ «اعدام نکنید» آغاز کردند که غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، اعلام کرد که دیوان عالی کشور حکم اعدام امیرحسین مرادی، محمد رجبی و سعید تمجیدی، سه نفر از معترضان اعتراضات آبان ۹۸ را تایید کرده است.
ساعاتی قبل از این سخنان غلامحسین اسماعیلی حکم اعدام صابر شیخ عبداللە و دیاکو رسول زادە، دو زندانی سیاسی کُرد نیز که از سال ۸۹ بازداشت و زندانی شده بودند، طی نخستین ساعات بامداد سهشنبه در زندان ارومیه نیز اجرا شده بود.
کاربران در جریان طوفان توییتری از عصر سهشنبه آغاز شده و تا بامداد پنجشنبه بیست و ششم تیر ماه همچنان ادامه دارد با هشتگ «اعدام نکنید» به صدور حکم اعدام و اجرای آن از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی اعتراض کرده و به مقامهای جمهوری اسلامی در خصوص اعدام معترضان آبان از جمله امیرحسین مرادی، محمد رجبی و سعید تمجیدی، هشدار دادند.