کوچ جمهوری اسلامی از تلگرام پس از خروج رهبر ایران از این پیامرسان
نهادهای دولتی و حکومتی ایران یکی پس از دیگری از پیام رسان تلگرام خارج میشوند. این پس از آن اتفاق افتاد که کانال رسمی تلگرام علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، در پیامی از پایانیافتن فعالیتش در این رسانه اجتماعی خبر داد.
در پیام کانال تلگرام رهبر جمهوری اسلامی ایران که ۲۹ فروردینماه منتشر شد، دلیل پایان یافتن فعالیت این کانال، «پاسداشت منافع ملی» و «رفع انحصار از پیامرسان تلگرام» عنوان شده است. در بخشی از این پیام آمده که این اقدام، پیش از شروع برنامه رسمی نهادهای کشور در توقف استفاده از تلگرام انجام میگیرد.
در همین راستا، اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری ایران نیز در پیامی در کانال تلگرام خود نوشت که «در چارچوب قوانین و مقررات کشور»، از امروز در این کانال، مطلبی منتشر نخواهد شد و از این پس، انتشار اخبار برنامههای معاون اول رییس جمهوری، ازطریق «پیامرسانهای داخلی» صورت می گیرد.
به نظر میرسد که با توجه به بستهشدن صفحه تلگرام رهبر جمهوری اسلامی ایران، دیگر نهادهای حکومتی و دولتی نیز فعالیتهای خود را در این شبکه متوقف کنند، چنانکه فعالیت کانال تلگرامی شورای نگهبان هم از امروز متوقف شد.
در آخرین پیام روابط عمومی شورای نگهبان در کانال این شورا در ۲۹ فروردین گفته شده در راستای پاسداشت منافع ملی و «حمایت از کالای داخلی» این شورا فعالیت خود را در تلگرام متوقف میکند و از کاربران خواسته شده اخبار این شورا را در پیامرسانهای داخلی «سروش»، «ایتا» و«آی گپ» تعقیب کنند.
همچنین روز چهارشنبه ، دولت دوازدهم در بخشنامهای با امضای اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، تمامی دستگاههای دولتی و همچنین قوای سه گانه و نهادهای عمومی غیر دولتی را موظف کرد که از تاریخ ابلاغ این بخشنامه به مدت یک هفته تمامی فعالیت و ارایه خدمات خود را از طریق پیامرسانهای اجتماعی داخلی انجام دهند. دراین بخشنامه نام تمامی نهادهای قوای مجریه، مقننه و قضائیه، وزارتخانهها و سازمانها، مؤسسات دولتی شرکتهای دولتی همچنین استانداریها، ودیگر نهادهای عمومی غیردولتی به چشم میخورد که تمامی آنها مشمول این بخشنامه خواهند شد.
-
۵ شرط دادستانی برای فعالیت پیامرسانهای خارجی در ایران
همزمان عبدالصمد خرمآبادی، معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی و دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، شروطی برای ادامه فعالیت پیامرسانهای خارجی در ایران اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، خرمآبادی روز چهارشنبه ۲۹ بهمنماه، گفته است که هیچ پیامرسان خارجی در ایران حق فعالیت ندارد، مگر اینکه پنج شرط را رعایت کند:
۱) از مراجع ذیصلاح قانونی در ایران، مجوز فعالیت دریافت کند
۲) دادههای مربوط به کاربران ایرانی را در داخل کشور ذخیره و پردازش کند
۳) دادهای را در اختیار بیگانگان قرار ندهد
۴) ضوابط قانونی مربوط به صیانت از حریم خصوصی کاربران را رعایت کند
۵) «نماینده رسمی و تامالاختیار» جهت پاسخ به استعلامات مراجع قضایی در داخل ایران داشته باشد
خرمآبادی همچنین اضافه کرد که پیامرسانهای خارجی، ملزمبه تبعیت از قوانین کیفری ایران مرتبط با ممنوعیت انتشار مصادیق محتوای مجرمانه و موظفاند که «بهمحض آگاهی از انتشار مصادیق محتوای مجرمانه در سامانههای رایانهای خود»، از انتشار آن جلوگیری کنند.
معاون قضایی دادستان کل کشور گفته است که اگر پیامرسان خارجی فعال در ایران، دستور مقام قضایی این کشور را درخصوص حذف محتوای مجرمانه در کانالهای عمومی اجرا نکند، مجرم است. بهنظر میرسد محدودیتهای جدید اعمالشده بر تلگرام را باید در این راستا فهمید.
پیشتر در خبرها آمده بود که شبکه تلگرام از ساعت ۷ صبح چهارشنبه ۲۹ فروردینماه ۹۷، در ایران با اختلال مواجه شده و حتی با فیلترشکن هم آپدیت نمیشود.
در روسیه نیز سازمان دولتی دیدهبان ارتباطات، روز دوشنبه ۲۷ فروردینماه، در بیانیهای اعلام کرد که از شرکت تلهکام این کشور خواسته تا دسترسی به تلگرام را در روسیه مسدود کند.