تعداد بازداشتیهای فعالان محیطزیست در لندن از یک هزار نفر گذشت
هشت روز پس از شروع تحصن اعضای جنبش «شورش علیه انقراض» در پایتخت بریتانیا، پلیس شهر لندن تاکنون ۱۰۶۵ نفر را بازداشت کرده است.
اکثر بازداشتیها پس از چند ساعت آزاد میشوند. بااینحال، ۵۳ نفر به جرایم مختلف، از جمله از کار انداختن سیستم حملونقل عمومی، پلها و خیابانهای این شهر متهم شدهاند و پروندهشان به دادگاه ارسال شده است.
در آخرین ساعات اولین هفته اعتراض این گروه، پلیس لندن از دستکم ۹ هزار مامور پلیس برای پاکسازی میدان پارلمان، خیابان آکسفورد و پل واترلو از افراد متحصن استفاده کرد؛ این تقریبا معادل یکسوم کل نیروی پلیس شهر لندن و حومه است.
پلیس از اعضای این گروه خواسته است تا فقط در ماربل آرچ، در حاشیه هاید پارک، تحصن کنند، مکانی که این گروه برای تحصن در آن مجوز دریافت کردهاند.
با وجود این، اعضای این گروه روز دوشنبه به موزه تاریخ طبیعی رفتند و در سالن اصلی آن دراز کشیدند.
«شورش علیه انقراض» در سال ۲۰۱۸ با چند داوطلب شکل گرفت و آنها در دور تازه تحصنشان در لندن، سه خواسته اصلی دارند.
آنها میخواهند حقایق تغییر اقلیم و انقراض گسترده در طبیعت گفته شود و در موضوع آسیبهای محیطزیست و گرمایش زمین وضعیت اضطراری اعلام شود. آنها همچنین میخواهند بریتانیا تا شش سال دیگر، تا ۲۰۲۵ میلادی، مصرف سوختهای فسیلی را به صفر برساند و در نهایت، شوراهای مردمی برای نظارت بر روند تغییر شکل بگیرند.
گرتا تونبرگ، رهبر جنبش «بچهها برای مهار تغییر اقلیم»، در ماربل آرچ لندن حاضر شد و اقدام این گروه را «تاثیرگذار» خواند.
تونبرگ گفت: «مردم بهتدریج دارند آگاهتر میشوند، ولی تولید گازهای گلخانهای همچنان ادامه دارد. نمیتوانم فقط روی گامهای کوچک متمرکز شویم، چون در عمل هنوز هیچ چیزی تغییر نکرده است.»
او گفت: «مشکل فقط این نیست که جوانان دیگر تحمل سیاستمدارها را ندارند. این مشکل وجود دارد، روی آینده تمدن ما را تاثیر میگذارد. این کار شما فقط یک جنبش نیست، ما با یک بحران روبهروییم و باید برای مقابله با آن وارد عمل شویم.»