پنج روش مقابله با هجوم خبری
همه ما مدام زیر بمباران خبری قرار داریم، چه واقعی چه جعلی، و شکی نیست که اضطراب و استرس ایجاد میکنند. در این مطلب قصد داریم پنج روش را مرور کنیم که کمک میکنند خبرها شما را زیادی مضطرب و نگران نکنند.
مدت مطالعه خبرها را محدود کنید
«اضطراب خبری» معضلی رو به رشد است. پژوهشها نشان داده است که فضای سیاسی عاملی مهم در ایجاد اضطراب است. پروفسور برِت کار، روانکاو و رواندرمانگر، میگوید: «مردم زیر بمباران و هجوم انواع و اقسام اطلاعات خبری قرار دارند. احساس میکنی شدهای سیبل و هدف دارتهای کوچک خبری قرار میگیری ــ هیچکدامش شخصی یا حاکی از همدردی نیست و میتواند مثل نوعی آزار و شکنجه روانی باشد.»
یک راه کاهش اثر چرخه توقفناپذیر اخبار این است که با استفاده از برنامههای نرمافزاری ردیابی و کنترل زمان، مدت مطالعه یا تماشای اخبار روی موبایل یا تبلت را محدود کنید.
گزینه پیامهای اطلاعرسانی یا همان نوتیفیکیشن را خاموش کنید
اگر نمیتوانید مقابل وسوسه بالا و پایین کردن فهرست خبرها مقاومت کنید، دستکم غیرفعال کردن گزینه پیامهای اپهای خبری میتواند از هجوم «خبرهای فوری» جلوگیری کند. نتایج مطالعهای که در سال ۲۰۱۶ منتشر شد نشان میدهد پیامهای اطلاعرسانی برنامههای موبایل با قطع روند فعالیتهای روزمره، روی کارکرد شناختی ذهن اثر منفی دارد. بر اساس یافتههای پژوهشی دیگر، این سرریز بار اطلاعاتی میتواند استرسزا باشد.
خبرهای خوب بخوانید
هنس روسلینگ، پزشک و استاد فقید دانشگاه، معتقد بود که میشود از منظر «حقیقتگرایی» به خبرهای جهان نگاه کرد. اگر روی تصویر کلی تمرکز کنیم، بهعنوان مثال نسبت افرادی که در فقر مطلق زندگی میکنند در مقایسه با ۲۰ سال گذشته نصف شده است، آنوقت شاید راحتتر بشود خوشبین ماند. روسلینگ اسمش را گذاشته است «آگاهی بهمثابه منبع آرامش ذهنی». به گفته او، «وقتی خبری هولناک میشنوید، با این سوال خودتان را آرام کنید: اگر پیشرفت مثبتی بود، آیا اصلا خبرش به گوشم میرسید؟»
پس با افزودن خبرهای خوب به برنامه خبری روزانهتان، توازن ایجاد کنید.
منابع خبری مطمئن را در اولویت قرار دهید
الان دیگر بر کسی پوشیده نیست که رسانههای اجتماعی میتوانند اهمیت خبرهای جعلی را بزرگنمایی کنند. اریک کارلسون، پروفسور مطالعات رسانه و ارتباطات، میگوید: «به دلیل خبرهای جعلی، با بحران اطلاعات و واقعیت روبهرو شدهایم، بیشتر آن برمیگردد به نبود نظارت قانونی بر بسترهای رسانههای اجتماعی، بنابراین باید در مقابل این منابع پرسشگرتر باشیم.» دکتر گراهام میوزیک، رواندرمانگر، اضافه میکند که رسانههای اجتماعی «بیشمحرکاند ــ به شما اجازه نمیدهند آرام بگیرید ــ بنابراین مدام در حال خوراکرسانی به تصور خطر قریبالوقوعاند.»
خبرها را خودتان از طریق منابع معتبر و مطمئن پیدا کنید.
قبل از خواب، خبر بیخبر!
پژوهشها نشان داده است که نگاه کردن به صفحه موبایل یا تبلت قبل از خواب ساعت درونی بدن را دوباره تنظیم و خواب را دچار اختلال میکند، بنابراین خواندن خبرها قبل از خواب میتواند صبحهایی توام با خستگی و اضطراب بیشتر برایتان رقم بزند. گراهام میوزیک میگوید: «روال خودمراقبتی عصرها خیلی مهم است. حتی اگر در طول روز خبرهای اضطرابآور خوانده باشیم، خواب میتواند حالمان را خوب کند.»