دانشجویان ستاره دار میراث به جا مانده از دوران احمدینژاد
غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزارت علوم می گوید: «وزیر علوم موضوع دانشجویان ستارهدار را پیگیری میکند تا این موضوع را به نوعی ساماندهی و حل کند.»
غلامرضا غفاری، روز شنبه دوم دی گفت که آمار دقیقی از تعداد دانشجویان ستارهدار در اختیار ما نیست اما تمامی بحثهایی که به نوعی به ستارهدار شدن دانشجویان ارتباط دارد از طریق مجاری قانونی بررسی میشود و بر اساس آیین نامهها و مقرراتی که موجود است وزیرعلوم با جدیت موضوع را پیگیری میکند.
غفاری درحالی از نبود اطلاعات در خصوص تعداد دانشجویان ستاره دار سخن گفت که محمود صادقی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، روز یکشنبه ۱۹ آذرماه اعلام کرده بود در سال جاری، ۱۲ نفر در مقطع دکترا و ۱۵ نفر هم در مقطع کارشناسی ارشد، ستارهدار شده و اجازه ادامه تحصیل ندارند.
- دیگر دانشجوی ستاره دار نخواهیم داشت
«دیگر دانشجوی ستاره دار نخواهیم داشت»، یکی از شعارهای تبلیغاتی نامزدهای اصلاحطلب در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، بود. شعاری که پس از پیروزی حسن روحانی، دستور پیگیری این مساله را به وزارت علوم داد. در دوران روحانی بخش عمدهای از دانشجویان ستارهدار به دانشگاه بازگشتند.
او بار دیگر در نخستین سالگرد اجلاس سالگرد منشور حقوق شهروندی با تأکید بر اینکه دانشجوی ستارهدار نباید داشته باشیم، گفت: «بگذارید فضای دانشگاه آزاد باشد. اگر کسی از ما کنتور آب میخواهد، از دین او نپرسیم. اگر برق میخواهد، از او نمیپرسیم که با آن چه کار میخواهی بکنی. برق بده پولت را بگیر. طرف میخواهد فوقلیسانس بخواند، حراست از همسایه سؤال میکند این جوان خوبی است؟ زنی که در این خانه است همسرش است؟ به تو چه... این غلطها چیست؟» او از وزیر علوم خواست که به سرنوشت دانشجویان ستاره دار هر چه زودتر رسیدگی کند.
- پیگیری پرونده دانشجویان توسط وزیر علوم
پیگیری پرونده دانشجویانی که ستارهدار هستند کاملا جدی است. این بخشی از گفتههای لعیا جنیدی معاون حقوقی رییس جمهور ایران در روز جمعه اول دی بود. او گفت: دستور آقای روحانی به وزیر علوم درباره پیگیری وضعیت دانشجویان ستارهدار، «صریح و روشن» است و منصور غلامی «حتما» به این موضوع رسیدگی خواهد کرد.
به گزارش ایلنا، خانم جنیدی با اشاره به اظهارات اخیر روحانی مبنی بر این که «هیچ دانشجوی ستارهداری نباید وجود داشته باشد»، «مخاطب» این سخنان را وزارت علوم و فناوری اطلاعات دانسته است.
به گفته جنیدی، «رییس جمهور در این خصوص به وزیر علوم دستور دادهاند و از طرفی هم بعید میدانم که وزارت علوم وضعیت این دانشجویان را پیگیری نکند.»
معاون حقوقی رئیس جمهور در پاسخ به این پرسش که «اگر وزارت علوم پیگیر کار این دانشجویان نشد»، آیا آنها میتوانند برای رفع مشکل خود «به معاونت حقوقی امیدوار باشند» نیز گفته که دانشجویان ستارهدار میتوانند «یک استعلام از معاونت حقوقی» بگیرند.
- دانشجوی ستاره دار سیاسی نداریم
لعیا جنیدی در حالی که وزیر علوم را پیگیر اصلی پرونده دانشجویان ستاره دار خطاب کرده است که منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، روز شنبه ۲۵ آذر در گفتوگو با خانه ملت مدعی شد که در میان دانشجویان ستارهدار، «اشخاصی با مشکل سیاسی یا گرایش و اقدامات سیاسی وجود ندارد، چرا که مسائل سیاسی در گزینش دانشجو مطرح نمیشود».
او در گفته هایش توضیح داد که عنوان «ستارهدار به آن معنا که به افکار عمومی القا شده در میان دانشجویان و متقاضیان مقاطع بالای دانشگاهی وجود ندارد... مشکل اکثر این دانشجویان نقص پرونده است».
- دانشجوی ستاره دار میراث محمود
اصطلاح دانشجوی ستارهدار از اولین سال دولت محمود احمدی نژاد و زمانی مطرح شد که در کنار اسم دانشجویان پذیرفته شده در مقطع کارشناسی ارشد ستارههایی درج شده بود که نشان دهنده عدم تایید صلاحیت عمومی آنها از سوی نهادهای اطلاعاتی بود. عمده این دانشجویان سابقه فعالیت سیاسی در دانشگاه داشتند. بر اساس آمار بدست آمده در هشت سال دولت احمدی نژاد ۷۶۸ دانشجو ستارهدار شدهاند.