شما صفحه ای از سایت قدیمی ایران اینترنشنال را مشاهده می کنید که دیگر به روز نمی شود. برای مشاهده سایت جدید به iranintl.com مراجعه کنید.

احضار سفرای ایران در فرانسه،‌ بریتانیا و آلمان در اعتراض بازداشت شهروندان دوتابعیتی

 

دولت‌های سه کشور فرانسه،‌ آلمان و بریتانیا در اعتراض به وضعیت زندانیان سیاسی و همچنین بازداشت شهروندان دو تابعیتی از سوی حکومت جمهوری اسلامی، سفرای تهران در این سه کشور را احضار کردند. 

روزنامه گاردین روز چهارشنبه دوم مهرماه گزارش داد نسخه‌ای از نامه‌ وزارت خارجه بریتانیا به حمید بعیدی‌نژاد،‌ سفیر تهران در لندن، را مشاهده کرده که در آن سیاست «بازداشت‌های خودسرانه» ایران مورد انتقاد قرار گرفته و اشاره شده این مساله «به صورت جدی» جایگاه بین‌المللی این کشور را تضعیف می‌کند.

بر اساس گزارش گاردین،‌ طی همین هفته بهرام قاسمی و محمود فرازنده،‌ سفرای تهران در پاریس و برلین، نیز احضار شده و انتقادهای مشابهی دریافت کرده‌اند.

در نامه‌ای که وزارت خارجه بریتانیا به سفیر ایران داده، ضمن انتقاد از شرایط حقوق بشر و زندانیان سیاسی در ایران اشاره شده شهروندان بریتانیا، از جمله دو تابعیتی‌ها، اغلب در شرایط سخت و بدون توجیه در زندان‌های این کشور نگهداری می‌شوند.

با این حال، این سه کشور هشدار صریحی نداده‌اند که آیا نقض حقوق بشر از سوی جمهوری اسلامی، حمایت آن‌ها از تهران در زمینه برجام و برنامه‌ هسته‌ای را تهدید خواهد کرد.

وزارت خارجه بریتانیا اعلام کرده زندانیان دو تابعیتی خودسرانه بازداشت شده‌اند و مستحق پیوستن به خانواده‌هایشان هستند.

این نخستین اقدام هماهنگ سه کشور اروپایی در واکنش به نقض حقوق بشر در ایران به خصوص در زمینه حبس شهروندان و محکومیت قضایی دوتابعیتی‌هاست. 

در این هشدار هماهنگ، فشار جمهوری اسلامی به رسانه‌ها و سازمان‌های فرهنگی درون ایران نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

این اقدام از یک سو در واکنش به افزایش فشار نیروهای امنیتی سپاه پاسداران به نازنین زاغری، شهروند ایرانی-بریتانیایی، است که به اتهام جاسوسی حکم حبس دریافت کرده و هم‌اکنون در حبس خانگی به سر می‌برد.

 

 

زاغری طی گزارشی به دادستانی تهران و وزارت خارجه بریتانیا گفته است ماموران امنیتی سپاه پاسداران او را حین حبس در منزل والدینش مورد آزار و اذیت و تهدید قرار داده‌اند.

از سوی دیگر نیز پاریس چندین‌بار ادامه بازداشت فریبا عادلخواه، استاد دانشگاه ایرانی-فرانسوی که در اوین نگهداری می‌شود،‌ را مورد انتقاد قرار داده و خواستار آزادی او شده است.

فشار کشورهای اروپایی هم‌زمان با آن صورت می‌گیرد که در ایران اعتراض‌های عمومی و رسانه‌ای به اعدام نوید افکاری و ادامه حبس و محکومیت سایر شهروندان شرکت‌کننده در اعتراضات سراسری افزایش یافته است.

 

 

سه دولت اروپایی در اشاره‌ای واضح به اعدام افکاری، اظهار کرده‌اند همه مردم باید حق و آزادی داشته باشند تا عقاید خود را ابراز و بیان کنند. 

از سویی دیگر، وخامت سلامتی نسرین ستوده،‌ فعال حقوق بشر زندانی در اوین،‌ نیز که پیشتر با واکنش مقام‌های اروپا مواجه شده از جمله موضوعات نامه تذکر وزارت خارجه بریتانیا به سفیر ایران بوده است.

 

تازه چه خبر؟
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع آگاه از «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، از شاهدان شکنجه نوید افکاری، در سلول انفرادی زندان تهران بزرگ خبر داد. برادر...More
طالبان اسامی شماری از افراد از جمله دو نفر از فرماندهان نظامی طالبان را که به سمت‌های مهم دولتی منصوب کرده است، اعلام کرد. به گفته ذبیح‌الله مجاهد،...More
حسن زرقانی دادستان مشهد از بازداشت شش متهم پرونده کودک‌ربایی در این شهر خبر داد و اعلام کرد که متهم اصلی پرونده هنوز دستگیر نشده وفراری است. زرقانی...More
پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای اعلام کرد گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان که بارها وفاداری ایدئولوژیک قوی خود به جمهوری اسلامی را نشان داده، دولت لبنان را...More
ارتش سودان در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد، اعلام کرد تلاش برای کودتا را خنثی کرده و اوضاع تحت کنترل است. یک عضو شورای حکومتی سودان...More