خبرهای ضد و نقیض درباره ارسال پیامک کد تایید تلگرام در ایران
خبرهای ضد و نقیضی درباره دسترسی کاربران تلگرام در ایران به کد تایید ورود به این اپلیکیشن پیامرسان از طریق پیامک منتشر شده است.
برخی کاربران ساکن ایران، صبح یکشنبه دوم تیرماه، در رسانههای اجتماعی از نرسیدن کد تایید تلگرام از طریق پیامک به گوشی تلفن همراهشان خبر دادند. آنها این مساله را به مسدودسازی این پیامکها از سوی اپراتورهای اداخلی نسبت دادند.
با این حال چند ساعت بعد، برخی رسانههای داخلی، ارسال نشدن کد تایید را «یک اختلال کوچک» توصیف کردند و نوشتند مشکل برطرف شده است.
در صورت مسدود سازی ارسال کد تایید تلگرام به وسیله پیامک از طرف اپراتورهای ایرانی، کاربرانی که قصد دارند با شماره ایران در تلگرام ثبتنام کنند یا به حساب خود وارد شوند، عملا نمیتوانند این کار را انجام دهند.
همزمان با تعطیلی تلگرام طلایی و هاتگرام، ایرانسل و همراه اول هم پیامک دریافت کد فعالسازی تلگرام رو مسدود کردند.
اگه از حساب تلگرام خود خارج شوید امکان ورود مجدد براتون فراهم نیست.— Miladᴺᴼᵁᴿᴵ(ツ) (@MilaDnu) June 23, 2019
بدینترتیب فقط کاربرانی که در حال حاضر در تلفن یا کامپیوتر خود از طریق اپلیکیشنها یا نسخه وب تلگرام به این سرویس دسترسی دارند، امکان دریافت کد تایید حساب از طریق اپهای موبایل و کامپیوتر و نسخه وب را خواهند داشت تا بتوانند روی یک دستگاه دیگر به حساب تلگرام خود وارد شوند.
برای حل مشکل پیامک تلگرام، کافیه تلگرام دسکتاپ رو نصب و فعال کنید کد امنیتی تلگرام غیر از پیامک به تلگرام دسکتاپ هم ارسال میشه، در این صورت اگر تلگرام تون از گوشی یا دسکتاپ پاک بشه کد امنیتی به دیگری ارسال میشه و دیگه نیازی به پیامک ندارید#خبرخوش_مجازی
— سعید جوکار (@Saeed_jokar01) June 23, 2019
ماههاست که تلگرام در ایران فیلتر شده و کاربران عادی این سرویس پیامرسان، بدون فیلترشکن امکان دسترسی به آن را ندارند. در کنار فیلترینگ تلگرام، جمهوری اسلامی با حمایت هدفمند از برخی پیامرسانهای داخلی، تلاش کرده کاربران تلگرام را به نصب و استفاده از این پیامرسانها سوق دهد.
با توجه به عدم موفقیت پیامرسانهای داخلی، اپلیکیشنهای اندرویدیای مثل تلگرام طلایی و هاتگرام ساخته شد. گفته میشود امکان تعبیه بدافزارهای خطرناک و شنود مکالمات کاربران در این اپلیکیشنها وجود دارد.
وزارت ارتباطات ایران و سایر دستگاههای دخیل در مساله فیلترینگ در کنار کتمان ارتباط با این اپلیکیشنهای جایگزین تلگرام، برای مسدودسازی آنها یا مقابله با شرکتها یا افرادی که آنها را توسعه داده بودند، اقدامی نمیکردند.
در نهایت با دخالت گوگل و تلگرام، خطر این اپلیکیشنها بیشتر و بیشتر برای کاربران آشکار شد. سرویس گوگلپلی که فروشگاه اپلیکیشنهای اندرویدی و متعلق به گوگل است با نمایش یک پیام اخطار روی گوشی کاربران اپلیکیشنهای تلگرام طلایی، هاتگرام، موبوگرام و مونوگرام، از آنها میخواست که این اپلیکیشنها را از گوشی خود پاک کنند. همچنین خود تلگرام نیز به کاربرانی که با کمک این اپلیکیشنها به تلگرام خود وارد میشدند، اخطار داده بود.
اما سرانجام در روزهای گذشته همه اپلیکیشنهای یاد شده به صورت همزمان و با متنی مشابه، خبر از پایان فعالیت خود دادند.
پیش از این محمدجعفر منتظری دادستان کل ایران در مراسمی در کردستان اعلام کرده بود که فضای مجازی این کشور از ابتدای تیرماه شاهد «تحول بزرگ» خواهد بود. به نظر میرسد پایان کار کلاینتهای تقلبی تلگرام (هاتگرام، تلگرام طلایی، مونوگرام، موبوگرام و …) و مسدودسازی پیامکهای حاوی کد تایید تلگرام که اپراتورهای ایران مجری آن بودهاند، در همین راستا و پیرو دستور دادستان کل ایران انجام شده است.
حالا برخی کاربران در توییتر اعلام کردهاند که پیامکهای تلگرام به دست آنها میرسد. اگرچه رسانههای ایران گزارش دادند اختلال در عدم دسترسی به پیامک کد تایید «به دلیل تغییر روند ارسال کد کاربری از سوی تلگرام باشد»، به نظر میرسد این مشکل از سوی اپراتورها برطرف نشده بلکه تلگرام با آگاهی از این مسدودسازی در ایران، فرمت پیام خود را برای جلوگیری از فیلترینگ در سطح اپراتورهای ایرانی، تغییر داده و به همین دلیل پیامکها به دست کاربران رسیده است. این ترفند احتمالا به صورت موقت عمل خواهد کرد و دائمی نیست.
نهادهای حکومتی ایران خواهان کنترل فضای مجازی در این کشورند و بسیاری از سایتها و رسانههای اجتماعی در ایران مسدود شدهاند.