ظریف: تصویب FATF برای منافع ایران لازم است
محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه ایران، گفت تصویب سه لایحه باقیمانده مربوط به گروه ویژه اقدام مالی (FATF) «یکی از مهمتریم بهانههای دشمنان» برای مقابله با ایران در «عملیات بانکی و همکاریها» را خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، ظریف روز سهشنبه ۲۷ شهریورماه و در حاشیه مراسم «رونمایی از اسناد نقش وزارت امورخارجه در دفاع مقدس» گفت که تصویب این سه لایحه «برای منافع کشور و شفافسازی و مقابله با ایرانهراسیهای دروغین در دنیا» لازم است، گرچه به گفته او حتی با تصویب این سه لایحه نیز «همه مشکلات» ایران حل نمیشود و «بدخواهیهایی که علیه ایران ازسوی سلطهطلبهاست، ادامه خواهد داشت».
وزیر امورخارجه ایران با اشاره به اینکه رهبر جمهوری اسلامی ایران تصمیمگیری درباره این سه لایحه را به مجلس واگذار کرده، گفت: «امیدواریم در این فاصله، مجلس با این اقدام مهم و اساسی، یک بهانه بیدلیل را از آمریکا و کشورهایی که خودشان بزرگترین حامیان تروریسم هستند، بگیرد».
شنبه هفته جاری، یک نماینده مجلس خبر داده بود که لایحههای مرتبط با FATF پس از پایان تعطیلات مجلس به صحن علنی میآید تا نمایندگان درباره آنها تصمیمگیری کنند.
گروه ویژه اقدام مالی تا نهم مهرماه (اول اکتبر) به ایران فرصت داده است تا با تصویب لوایح مورد نظر، از ورودش به فهرست سیاه این گروه جلوگیری شود. این گروه، یک نهاد فراملی ناظر بر مقررات و قوانین کشورهای مختلف برای سنجش میزان کارایی آنها در مبارزه با پولشویی است.
دیدارها با جان کری علنی بود
ظریف در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به دیدارهای خود با جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا در دولت باراک اوباما، گفت این دیدارها «علنی بوده و اعلامنشده نبوده». وزیر امورخارجه ایران گفت که در زمان سفر به نیویورک «از صدر تا ذیل میآیند، دیدار میکنند. از آقای کسینجر تا کری و نمایندگان دیدار میکنند و این یک واقعیت عادی است و نشاندهنده میزان تاثیرگذاری جمهوری اسلامی». او همچنین با اشاره به آنچه که «جنجالها» درباره دیدارش با جان کری در آمریکا خواند، افزود: «یک دعوای زرگری در آنجا درست شده که بیشتر اهداف انتخاباتی را دنبال میکنند.»
جان کری هفته گذشته فاش کرد که چندین ملاقات با محمدجواد ظریف داشته تا بهگفته خودش، متوجه شود «چطور میتوان مشکلات با ایران را حلوفصل کرد». خبر انجام این دیدارها، با واکنشهای مختلفی در آمریکا مواجه شد. از جمله دونالد ترامپ این دیدارها را «غیرقانونی» توصیف کرد و نوشت اقدام جان کری، «کار بزرگ» دولت او را «به ضرر مردم آمریکا» تحت تاثیر قرار میدهد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز رفتار کری را «ناشایست و بیسابقه» دانست که به گفته او سیاست آمریکا دربرابر ایران را تضعیف میکند.