والدین مسلمان: برای آموزش هویت و گرایش جنسی هنوز خیلی زود است!
در محلهای مسلماننشین در برمینگام در شمال انگلستان، والدین رودرروی معلمی قرار گرفتهاند که به بچههایشان هویت و گرایش جنسی را تدریس میکند و سعی دارند از تدریس درس «مطرود نداریم» ممانعت کنند.
دستکم ۴۰۰ پدر و مادر میگویند که «ما مسلمانیم و این موارد نباید به بچههای ما تدریس شود».
مدرسه پارکفیلد کامیونیتی (Parkfield Community School) در پاسخ میگوید این آموزش به بچههایشان کمک میکند تا تفاوتهای اجتماعی را قبول کنند.
اندرو موفات، (Andrew Moffat) نویسنده کتاب «مطرود نداریم»، معلمی است که برای طرح موضوع برابری در آموزش جایزه برده است. او میگوید بهخاطر این کلاس درس «تهدید شده است».
او پیشتر در مدرسهای دیگر در برمینگام مجبور به استعفا شد، چون آنجا هم والدین مسلمان حضور او و تدریس آموزش جنسی را قبول نکرده بودند.
در آن مدرسه والدین برآشفته بودند که موفات به بچههایشان گفته بود: «من خودم همجنسگرا هستم». نزدیک به ۹۹درصد بچههای مدرسه پیشین موفات مسلمان بودند.
صحبت از افراد رنگینکمانی برای همه بچهها
پس از آنکه اعتراض یکی از والدین امضای ۴۰۰ پدر و مادر دیگر را گرفت و همگی خواستار حذف پروژه «مطرود نداریم» شدند، این اختلاف میان والدین و مدرسه در رسانههای بریتانیا خبرساز شد.
این کتاب بر اساس قانون برابری در بریتانیا تنظیم شده است و به بچهها از سن شش سالگی آموزش میدهد دنیا فقط به دو جنس مرد و زن تقسیم نشده است و افراد جامعه رنگینکمانی هم درون جامعه بزرگتر قرار دارند، افرادی شامل زنان و مردان همجنسگرا، افراد دوجنسگرا و افراد جنس سوم مثل تراجنسیها.
آمار دولت در سال ۲۰۱۶ میلادی حاکی از این است که ۲ درصد جامعه یا معادل یک میلیون نفر در بریتانیا خودشان را همجنسگرای مرد، زن یا دوجنسگرا میدانند، البته این رقم فقط افرادی را شامل میشود که در فرمهای آماری آشکارا خودشان را رنگینکمانی معرفی کردهاند.
در گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال، ۲/۹ درصد افراد خودشان را در این گرایش جنسی قرار دادهاند، ولی در گروه سنی بالای ۶۴ سال، فقط ۰/۷ درصد افراد این موضوع را آشکارا عنوان کردهاند.
بهخاطر فشارهای اجتماعی، همچنان بخشی از افراد رنگینکمانی گرایششان را آشکارا به بقیه جامعه نشان نمیدهند.
موفات در کتابش برای بچهها قصههایی از این افراد، ازدواج بین زوجهای همجنس و روابط عاطفی و جنسی میگوید.
او در گفتوگو با گاردین گفت سایر والدین نسبت به این درس نظر مثبت دارند: «من فقط به بچهها از کودکیشان میگویم، از خانوادههای گوناگونی که در جامعه وجود دارد و فراموش نکنیم، در برخی مدرسهها، بچهها دو تا مامان دارند، ولی بقیه بچهها در این زمینه هیچ آموزشی ندیدهاند. ما میخواهیم تمام بچههای برمینگام بدانند که همه خانوادهها نرمالاند، همه خانوادهها پذیرفته شدهاند و هر خانوادهای در مدرسه ما پذیرفته شده است.»
«ما مسلمانیم، با ارزشهایمان منافات دارد.»
مریم احمد که این نامه اعتراض را نوشته و به امضای والدین رسانده است، به بیبیسی گفت: «میبخشید، ولی انتخاب این سن برای این آموزش اشتباه است. بچهها توی این سن حتی نمیدانند کجا میروند و میآیند، چه برسد به اینکه بخواهند بفهمند چه هویت جنسیای دارند.»
اسما و محمد، والدینی که مخالف این کلاس درساند، به بیبیسی گفتند: «خوب است احترام و ارزشهای اجتماعی را به بچههایمان تدریس کنند، ولی تدریس گرایش جنسی دیگر خلاف اصول (مذهبی) ماست.»
پس از آنکه مدرسه اعتراض والدین را قبول نکرد، آنها به شورای محلی درخواست دادهاند تا از این شیوه تدریس در این مدرسه «مسلماننشین» ممانعت کنند.
فاطمه شاه در گفتوگو با گاردین گفت: «به بچههایمان گفتهاند مشکلی ندارد همجنسگرا باشید، ولی ۹۸درصد بچههای این مدرسه مسلماناند. این محله یک جامعه مسلماننشین است. این معلم گفته است همه والدین با این شیوه تدریس همراهند، ولی راستش را بخواهید هیچکدام از والدین این روش را قبول ندارند.»
شاه گفت: «ما بچههایمان را به مدرسه نمیفرستیم تا در مورد جامعه رنگینکمانی یاد بگیرند. آنها را میفرستیم مدرسه تا ریاضی، علوم، زبان و ادبیات انگلیسی بیاموزند.»