مبارزه مالزی با قاچاق زبالههای پلاستیکی
دولت مالزی اعلام کرد که از این پس، زبالههای پلاستیکی قاچاق به کشور مبدا عودت داده میشود.
مالزی از جمله کشورهایی است که از سال گذشته، مقصد زبالههای پلاستیکی کشورهای صنعتی شده است.
قاچاق زباله پلاستیکی پس از آن در آسیا رونق گرفت که چین پارسال اعلام کرد دیگر فضایی برای واردات زباله ندارد و برای حفظ محیطزیست، بهیکباره به واردات زباله پایان داد.
کشورهای صنعتی، مشخصا کشورهای اروپایی و کانادا، سالانه هزاران تن زباله را به بهانه «بازیافت» یا «دفن» به چین صادر میکردند.
یئو بی ین، وزیر انرژی مالزی، گفت: «کشورهای صنعتی نباید با قلدری با مالزی رفتار کنند. مالزی سطلزباله جهان نیست.»
او از عودت ۴۵۰ تن زباله پلاستیکی خبر داد که از استرالیا، بنگلادش، کانادا، چین، ژاپن، عربستان سعودی و آمریکا به مالزی قاچاق شده بود.
مالزی ماه گذشته هم پنج کانتینر زباله قاچاق را به اسپانیا پس فرستاده بود.
از سال ۲۰۱۶، واردات زباله اغلب پلاستیکی به مالزی سه برابر شده و به ۸۷۰ هزار تن در سال رسیده است. اغلب این زبالهها به کارگاههای کوچک بازیافتی برده میشود که برخی بدون مجوز قانونی کار میکنند و الزاما استانداردهای محیطزیستی را رعایت نمیکنند.
دولت مالزی امسال ۱۵۰ کارگاه غیرقانونی بازیافت زباله را بسته است.
احتمال میرود بخشی از این زبالهها در رودخانهها و دریاهای منتهی به مالزی رها شوند.
هر ساله، نزدیک به ۳۰۰ میلیون تن پلاستیک در جهان تولید میشود. بااینحال، فناوری لازم برای بازیافت بیشتر آنها وجود ندارد. به همین دلیل، عمده این پلاستیکها اغلب پس از یک بار مصرف چنددقیقهای، وارد محیطزیست میشود.
بخشی از این زبالهها را دفن میکنند و بیشتر آنها روانه اقیانوسهای زمین میشود. زبالههای پلاستیکی بین صدها سال تا بیش از هزار سال در محیطزیست باقی میمانند تا در نهایت، خُرد و سپس تجزیه شوند.
از مجموع پلاستیکهای تولیدی بشر بین سالهای ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۵ میلادی، فقط ۹ درصدشان بازیافت شدهاند.