تأکید «شورای دموکراسیخواهان ایران» بر لزوم وحدت میان اپوزیسیون
دومین کنفرانس «شوراى دموکراسیخواهان ایران» كه ائتلافی از گروههای سیاسی اپوزیسیون خارج ایران است، روز شنبه ۲۳ تیرماه، با شعار «تغییر رژیم از طریق جنبشهای مردمی دموکراتیک و مسالمت آمیز در ایران»، در شهر کلن آلمان، برگزار شد. سخنرانان این کنفرانس بر اهمیت تشکیل اپوزیسیون فراگیر برای ایجاد آلترناتیو بهمنظور «عبور از حکومت جمهوری اسلامی» تأکید کردند.
در آغاز این کنفرانس، عباس خرسندی، هماهنگکننده کنفرانس، طی سخنانی با شرح خواستههای شورای دموکراسیخواهان ایران، بر اهمیت ایجاد دیالوگ میان گروههای مخالف نظام جهت تشکیل آلترناتیو، تأکید کرد.
کریم عبدیان، ریيس کمیسیون بینالمللی شورای دموکراسیخواهان، درباره موانع اتحاد میان اپوزیسیون گفت: «عدم اعتماد، عدم شناخت یکدیگر، شک و تردید و احیاناً ترس از یکدیگر، از دلایل نبود اپوزیسیون فراگیر است. نمونه بارز این عدم شناخت از همدیگر، این است که بعضیها به نادرستی هر نیروی هویتطلب را تجزیهطلب تلقی کردهاند».
عبدالله مهتدی، دبیرکل حزب کومهله کردستان ایران نیز در سخنرانی خود، با اشاره به اینکه ایران از دیماه گذشته شاهد اعتراضات بیسابقه و سراسری بوده، گفت بر این باور است که «این اعتراضها، آخرین مشروعیت حکومت ایران درمیان کشورهای جهان را از بین برد».
او افزود که سه عامل در عدم اتحاد میان اپوزیسیون وجود دارد: اولاً آمریکاستیزی و غربستیزی جمهوری اسلامی؛ دوم، هراسافکنی درمورد تجزیه ایران؛ و سوم، هراسافکنی درمورد از بینرفتن و سوریهشدن ایران. مهتدی همه این عوامل را رد کرد.
ناصر بلیدهای، سخنگوی حزب مردم بلوچستان نیز در سخنرانی خود گفت که «در ایران آینده، باید همه برابر باشند و در این کشور، هر فردی که متولد شود خود را برابر با دیگران بشمارد و هیچگونه تبعیض جنسیتی، مذهبی و قومی مشاهده نکند». این فعال بلوچ، بر ایجاد یک اپوزیسیون فراگیر تأکید کرد که به گفته او «مورد اعتماد مردم ایران» باشد.
علاوهبر این افراد، رهبران دیگر احزاب و شماری از میهمانان، به سخنرانی پرداختند و بر لزوم تغییر در اوضاع کنونی سیاسی ایران، تأکید کردند.
در پایان نشست روز شنبه، «شورای دموکراسیخواهان ایران» که اکثریت آن را احزاب قومی ایرانی تشکیل میدهند، طی بیانیهای بر نفی تبعیض و استبداد از مردم ایران تأکید کردند.
این بیانیه، کشور ایران را سرزمینی خوانده است «بزرگ، با منابع و ثروت فراوان و مردمانی رنجدیده که هماکنون زیر سختترین فشارهای حکومت جمهوری اسلامی قرار دارند» و در آن، هدف این ائتلاف، «نفی هرگونه استبداد در ایران و ایجاد زمینه مناسب سیاسی، اقتصادی و آزادی فرهنگها و فراهمنمودن شرایط مناسب اجتماعی برای زیست مسالمتآمیز ملیتها و اقوام ساکن ایران» اعلام شده است.
در بخشی دیگری از بیانیه ششمادهای این ائتلاف سیاسی، آمده است: «تشکیل آلترناتیو دموکراتیک، گامی مهم برای تغییر جمهوری اسلامی و محوری برای طرح برنامههای فوری در ایران پس از جمهوری اسلامی خواهد بود.»
در این کنفرانس، ضمن انتقاد از سیاستهای اتحادیه اروپا بهویژه آلمان، بریتانیا و فرانسه در رابطه با جمهوری اسلامی ایران، از آنها خواسته شد که دست از حمایت از «جمهوری مستبد و فاسد اسلامی» برداشته و از خواستههای مردم ستمدیده ایران و منافع درازمدت کشور ایران، اعلام حمایت نمایند.